Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην αγορά του αργού

Αναμένεται πτώση στα αμερικανικά αποθέματα, αλλά αύξηση στις γεωτρήσεις. Ποιος παράγοντας θα κερδίσει, αυτό είναι το θέμα, τονίζουν οι αναλυτές. Το brent σήμερα στα 76,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό στα 65,92 δολάρια.

Ηπιες διακυμάνσεις σημειώνουν σήμερα οι τιμές του αργού, την ώρα που η αμερικανική παραγωγή χτυπάει ρεκόρ και τα μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τον εφοδιασμό της αγοράς.

Το brent, σχεδόν αμετάβλητο, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 76,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,1% φτάνει στα 65,92 δολάρια.

«Μπαίνουμε στο καλοκαίρι, περίοδο που αναμένεται να δούμε πτώση στα αποθέματα των ΗΠΑ αλλά αύξηση στις γεωτρήσεις. Ποιος παράγοντας θα κερδίσει, αυτό είναι το θέμα», σημειώνει ο Tony Nunan, της Mitsubishi Corp.

Η αμερικανική παραγωγή σκαρφάλωσε τον Μάρτιο στα 10,47 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, μηνιαίο ρεκόρ, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ενέργειας και τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας.

Οι πλατφόρμες γεώτρησης ενισχύθηκαν κατά δύο στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου, φτάνοντας συνολικά τις 861, το υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes.  

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,13%, φτάνει στα 1.297,50 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v