Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αυξημένη αμερικανική παραγωγή ρίχνει το αργό

Η περίοδος της υπερ-προμήθειας που ξεκίνησε το 2014 έχει σήμερα τελειώσει, λόγω των αναταραχών στον εφοδιασμό, της ισχυρής ζήτησης και των περικοπών του ΟΠΕΚ. Το brent φαίνεται ότι θα παραμείνει πάνω από τα 70 δολάρια μέχρι το τέλος του 2018.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού σήμερα από τα υψηλά τριετίας που έφτασαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα αυξανόμενα αμερικανικά αποθέματα και η παραγωγή στις ΗΠΑ ρίχνουν το βάρος τους στην αγορά.

Το brent με απώλειες 0,2% ή 15 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο, φτάνει στα 73,71 δολάρια ανά βαρέλι και είναι σχεδόν 1,8% χαμηλότερα από το υψηλό Νοεμβρίου 2014 (75,45) που βρέθηκε χθες.

Το αμερικανικό αργό με ίδια ποσοστιαία πτώση ή 12 σεντς είναι στα 67,58 δολάρια ανά βαρέλι, επίσης μακριά από τα υψηλά των 69,56 δολαρίων που έφτασε νωρίτερα τον Απρίλιο.



Παρά την πτώση της Τετάρτης, την οποία οι αναλυτές απέδωσαν στην απόσυρση κερδών μετά τα υψηλά της Τρίτης, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η περίοδος της υπερ-προμήθειας που ξεκίνησε το 2014 έχει σήμερα τελειώσει λόγω των αναταραχών στον εφοδιασμό και της ισχυρής ζήτησης.

Η περίοδος ολοκληρώθηκε λόγω των περικοπών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του καθώς και λόγω των πολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, τη Βενεζουέλα και την Αφρική.

Λόγω της πιο σφιχτής αγοράς, το brent φαίνεται ότι θα παραμείνει πάνω από τα 70 δολάρια μέχρι το τέλος του 2018.

Ο χρυσός, με απώλειες 0,5%, φτάνει στα 1.325 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v