Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζήτηση και περικοπές κρατούν το αργό κοντά σε υψηλό τριετίας

Πιο ήρεμη πορεία ακολουθούν και οι δύο δείκτες σήμερα - brent και WTI - αν και διατηρούνται ψηλά. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ότι ο κόσμος έχει την «ικανότητα» να απορροφήσει υψηλότερες τιμές.

Κοντά στο υψηλό τριετίας, στο οποίο σκαρφάλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα - αν και κάνουν πιο ήρεμη κίνηση - με τις συνεχιζόμενες περικοπές στον εφοδιασμό από τον ΟΠΕΚ και την ισχυρή ζήτηση να ρίχνουν σταδιακά τις προμήθειες.

Το brent, με άνοδο 0,1%, βρίσκεται στα 73,74 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό, με οριακή ενίσχυση, φτάνει στα 68,16 δολάρια.

Και τα δύο χτύπησαν ρεκόρ τριών ετών τις προηγούμενες ημέρες φτάνοντας στα 74,75 και 69,56 δολάρια ανά βαρέλι αντιστοίχως.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ότι ο κόσμος έχει την «ικανότητα» να απορροφήσει υψηλότερες τιμές.

Ο Khalid al-Falih, που ηγείται των περικοπών του ΟΠΕΚ, είπε ότι ενώ το βασίλειο δεν έχει στόχο μία συγκεκριμένη τιμή, δεν φοβάται ότι τα τρέχοντα επίπεδα άνω των 70 δολαρίων ανά βαρέλι θα φέρουν μείωση στην αυξανόμενη κατανάλωση.

Παράγοντας – κλειδί για την πορεία των τιμών παραμένει η αμερικανική παραγωγή και το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Ενδεχόμενη αύξηση των γεωτρήσεων θα ρίξει τις τιμές. 

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,3%, φτάνει στα 1.343 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v