Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ένταση στη Μέση Ανατολή ανεβάζει το αργό

Οι επενδυτές συνεχίζουν να πληρώνουν το «γεωπολιτικό premium κινδύνου», με τόσες δυνητικές διαταραχές στην προμήθεια και λίγες ενδείξεις ότι η αναταραχή στην τρέχουσα αγορά θα τελειώσει σύντομα, όπως σημειώνουν αναλυτές.

Ενισχυμένες οι τιμές του αργού σήμερα εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη αναταραχή στον εφοδιασμό, λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Το brent με άνοδο 0,4% φτάνει στα 71,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,5%, στα 66,54 δολάρια ανά βαρέλι. Το brent έχει ενισχυθεί 16% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.

«Με τόσες δυνητικές διαταραχές στον εφοδιασμό και λίγες ενδείξεις ότι η αναταραχή στην τρέχουσα αγορά θα τελειώσει σύντομα, οι επενδυτές συνεχίζουν να πληρώνουν το γεωπολιτικό premium κινδύνου», σημείωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής διαπραγματεύσεων για την Ασία και τον Ειρηνικό, της OANDA στη Σιγκαπούρη.

Την αγορά οδηγεί επίσης και η αμερικανική παραγωγή, η οποία έχει αυξηθεί από τα μέσα του 2016 και έχει φτασει στα 10,53 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Μόνο η Ρωσία αντλεί περισσότερα, με περίπου 11 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Ο χρυσός, με απώλειες 0,3%, βρίσκεται στα 1.345 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v