Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό μετά το υψηλό τριετίας

Το brent ξεπέρασε την Τετάρτη τα 73 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά από τότε έχει υποχωρήσει φτάνοντας σήμερα στα 71,61 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό, με αρνητική κίνηση 0,2% σε ημερήσια βάση, βρίσκεται στα 66,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού σήμερα μετά το χθεσινό υψηλό τριετίας, στο οποίο βρέθηκαν εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Το brent, διεθνής δείκτης αναφοράς, ξεπέρασε την Τετάρτη τα 73 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά από τότε έχει υποχωρήσει και βρίσκεται, τις πρώτες ευρωπαϊκές ώρες διαπραγμάτευσης, στα 71,61 δολάρια ανά βαρέλι, με ημερήσια πτώση κατά 0,4%.

Η αύξηση είχε έρθει μετά τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου για χτυπήματα στη Συρία και την κριτική κατά της Ρωσίας, για υποστήριξη του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η ανοδική κίνηση του αργού, σύμφωνα με τους Financial Times, ενισχύθηκε και από την είδηση για αναχαίτιση από τη Σαουδική Αραβία δύο βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης κατά του Ριάντ και της νοτιότερης πόλης Γκιζάν.  Οι πύραυλοι είναι η πιο τελευταία κίνηση σε μια σειρά επιθέσεων, ανεβάζοντας τον κίνδυνο να κλιμακωθεί η σύγκρουση στην Υεμένη.

Η σημερινή πτώση του brent το οδηγεί σε άνοδο από τις αρχές της εβδομάδας κατά 7%. Το αμερικανικό αργό, ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ, υποχωρεί 0,2% σε ημερήσια βάση, φτάνοντας τα 66,65 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά σε εβδομαδιαία είναι μέχρι στιγμής 7,7% ενισχυμένο.

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,6%, φτάνει στα 1.350 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v