Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για το αργό καθώς υποχωρούν οι εμπορικοί φόβοι

Brent και WTI επεκτείνουν τα χθεσινά κέρδη τους με άνοδο 1,8% και 1,9% αντίστοιχα. Οι τιμές ενισχύονται από τα θετικά μηνύματα του Κινέζου Προέδρου για μείωση των δασμών και αύξηση των εισαγωγών. Ποιες ανησυχίες υπάρχουν.

Ράλι κάνουν οι τιμές του αργού για δεύτερη μέρα σήμερα, με το Brent να κινείται κοντά στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, παίρνοντας ώθηση από τις ελπίδες για… ανακωχή μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Οι τιμές του αργού επεκτείνουν τα χθεσινά κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγάλων οικονομιών μπορεί να επιλυθεί χωρίς μεγαλύτερη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Το Brent ενισχύεται 1,8% και φτάνει στα 69,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει θετική κίνηση κατά 1,9% και φτάνει στα 64,63 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπιγκ υποσχέθηκε να ανοίξει την οικονομία της χώρας περαιτέρω και να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές, σε μία ομιλία που έριξε τους φόβους των επενδυτών και τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πέρα από την εμπορική διαφωνία, στις αγορές αργού υπάρχουν ανησυχίες και για την ανανέωση αμερικανικών κυρώσεων σε ορισμένους σημαντικούς παραγωγούς πετρελαίου.

«Υπάρχει σημαντική αλλαγή στην κυβέρνηση Τραμπ που έχει αυξήσει τους κινδύνους για ενδεχόμενες κυρώσεις σε χώρες όπως το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Ρωσία», σημειώνει η JPMorgan.

Κατεύθυνση στην αγορά αναμένεται και από την εβδομαδιαία δημοσίευση στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Ο χρυσός, με ημερήσια ενίσχυση κατά 0,1%, βρίσκεται στα 1.342 δολάρια η ουγγιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v