Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 2,6% για το πετρέλαιο

Οι τιμές του αμερικανικού αργού δέχονται την ισχυρότερη πίεση, καθώς η Κίνα είναι μεγάλος εισαγωγέας αμερικανικού πετρελαίου.

Πτώση μεγαλύτερη του 2% για τις τιμές του πετρελαίου, μετά την απειλή Τραμπ για επιβολή νέων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δυο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, που θα μπορούσε να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού δέχονται την ισχυρότερη πίεση, καθώς η Κίνα είναι μεγάλος εισαγωγέας αμερικανικού πετρελαίου.

«Η αυξημένη πιθανότητα δασμολογικού πολέμου δημιουργεί εικόνες επιβραδυνόμενης παγκόσμιας ανάπτυξης που θα μπορούσε να περιορίσει την ισχυρή ζήτηση για πετρέλαιο που βοήθησε ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό περιβάλλον σε επίπεδο τιμών τους τελευταίους μήνες», σχολίαζε σε σημείωμά του ο πρόεδρος της Ritterbusch and Associates, Jim Ritterbusch.

Η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραφε απώλειες 2,6% στα 61,88 δολάρια το βαρέλι και του Brent 2% στα 66,95 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης ανακοίνωσε πως την περασμένη εβδομάδα τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια, έναντι της αύξησης κατά 246.000 βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κάποια στήριξη στις τιμές παρείχε επίσης η δήλωση του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ότι μπορεί ο διακανονισμός για τη συνεργασία της Μόσχας με τον ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, να ισχύσει επ’ αόριστον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v