Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα χτυπήματα κατά του Άσαντ ρίχνουν το αργό

Η συντονισμένη επίθεση από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία κατά της Συρίας οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις φτάνουν στο τέλος τους. Πίεση και από την αυξανόμενη αμερικανική γεώτρηση.

Υποχώρηση άνω του 1% σήμερα για τις τιμές του αργού, μετά την επίθεση στη Συρία το Σαββατοκύριακο και εν μέσω αύξησης των αμερικανικών γεωτρήσεων.

Περισσότεροι από 100 πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν στην κοινή επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά του καθεστώτος Άσαντ, ως αντίποινα για τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα, στις 7 Απριλίου.

Το brent με απώλειες 1,6% φτάνει στα 71,42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί επίσης κατά 1,5%, στα 66,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, προς το παρόν επικρατεί ανακούφιση, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κλιμάκωση.

«Στο άκουσμα της συντονισμένης επίθεσης στη Συρία, οι τιμές του αργού είναι σημαντικά χαμηλότερα… (αλλά) η επίπτωση φαίνεται να ολοκληρώνεται», σημείωσε ο Sukrit Vijayakar, διευθυντής της ενεργειακής συμβουλευτικής Triflecta.

Οι αγορές πετρελαίου είναι υπό πίεση και λόγω της αυξανόμενης αμερικανικής γεώτρησης. Οι εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν προσθέσει επτά πλατφόρμες για νέα παραγωγή, την εβδομάδα που ολοκληρώνεται στις 13 Απριλίου. Φτάνουν έτσι συνολικά τις 815, δηλαδή στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v