Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη το αργό

Μπορεί οι γεωπολιτικές ανησυχίες να οδήγησαν το ράλι, αλλά καθώς βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα, νιώθουμε ότι οι κίνδυνοι δεν είναι τόσο μεγάλοι, λένε οι αναλυτές. Και οι δύο δείκτες ήταν στο πιο υψηλό σημείο από τα τέλη του 2014, την Τετάρτη.

Υψηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα, οδηγούμενες στα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούλιο. Το brent ενισχύεται 44 σεντς, φτάνοντας στα 72,46 δολάρια ανά βαρέλι, με εβδομαδιαία ενίσχυση περίπου 8%.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 45 σεντς, φτάνοντας στα 67,52 δολάρια ανά βαρέλι και σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη περίπου 9%.

Και οι δύο δείκτες βρέθηκαν στο πιο υψηλό σημείο από τα τέλη του 2014 την Τετάρτη μετά τις προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πυραύλους που «έρχονται» κατά της Συρίας.

Την Πέμπτη πάντως ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω twitter (πάντα) είπε ότι θα μπορούσε να είναι σύντομα ή και όχι, ανεβάζοντας τις προοπτικές να μην είναι πολύ άμεση η στρατιωτική δράση.

«Ήταν πολλή δυνατή εβδομάδα για τα futures του αργού, με πολλές γεωπολιτικές ανησυχίες να οδηγούν το ράλι. Καθώς όμως βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα της εβδομάδας, νιώθουμε ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι δεν είναι τόσο μεγάλοι όσο φοβόμασταν τρεις ημέρες πριν», σημειώνει η Petromatrix.

Ο χρυσός, με μικρές κινήσεις, βρίσκεται στα 1.340 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v