Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε τα 75 δολάρια η τιμή του πετρελαίου

Οι υποψίες για αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν τον Μάιο ανεβάζουν τις τιμές, καθώς θα μπορούσαν να μειώσουν τις παγκόσμιες προμήθειες. Σημαντικός παράγοντας η ένταση στη Μέση Ανατολή και η αυξημένη αμερικανική παραγωγή.

Αρκετά υψηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα. Το brent πέρασε τα 75 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης κλιμακώνονται.

Οι υποψίες για αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν τον Μάιο επίσης ανεβάζουν τις τιμές, καθώς θα μπορούσαν να μειώσουν τις παγκόσμιες προμήθειες.

Το Brent παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται 41 σεντς ή 0,6%, στα 75,14 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό επίσης Ιουνίου κερδίζει 53 σεντς ή 0,8%, στα 69,15 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι η υψηλότερη τιμή από το Νοέμβριο του 2014.

Η ανοδική πορεία των δύο συμβολαίων ξεκίνησε από τις χθεσινές συνεδριάσεις. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει περιθώριο μέχρι τις 12 Μαΐου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε κυρώσεις κατά του Ιράν.

Σημαντικός παράγοντας και τα αμερικανικά αποθέματα. Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Το φυσικό αέριο υποχωρεί 0,1%, στα 2,74 δολάρια ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ο χρυσός, με κέρδη 0,4%, φτάνει τα 1.329 δολάρια η ουγγιά.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v