Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,03% στα 49,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 1,02% στα 55,72 δολάρια. Σε χαμηλά δύο εβδομάδων έχει υποχωρήσει ο χρυσός.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, λαμβάνοντας τόνωση από τη χθεσινή έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), που προέβλεψε ισχυρότερη ζήτηση για το πετρέλαιο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,03% στα 49,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,02% και διαμορφώνεται στα 55,72 δολάρια.

Η αγορά στηρίζεται από την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της IEA, η οποία αναμένει πλέον αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου σε 1,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2017, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η IEA πρόσθεσε ακόμη πως το παγκόσμιο πλεόνασμα στο πετρέλαιο αρχίζει να συρρικνώνεται λόγω της ισχυρότερης από το αναμενόμενο ζήτησης σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και χάρη στη μείωση της προσφοράς από παραγωγούς εντός και εκτός ΟΠΕΚ.

Στο μεταξύ, και η Barclays Research ανέφερε πως η πλευρά της προσφοράς στην εξίσωση δείχνει υποσχόμενη.

Ο χρυσός υποχωρεί στα χαμηλότερά του εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, καθώς σταθεροποιείται το δολάριο ενόψει στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια ένδειξη για το timing των επόμενων ανόδων στα επιτόκια.

Το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,08% στα 1.327 δολάρια η ουγγιά.

Πτωτικά κινείται και το ασήμι, το οποίο υποχωρεί 0,54% και διαπραγματεύεται στα 17,765 δολάρια η ουγγιά. Σταθερή στα 977 δολάρια η πλατίνα, ελάχιστη άνοδος για παλλάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v