Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,41% στα 48,20 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,30% στα 52,41 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι.

Υποχωρούν οι τιμές του μαύρου χρυσού μετά το χθεσινό ράλι, παρότι νωρίτερα σήμερα ενισχύονταν ελαφρώς λόγω θετικών στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα και μιας τροπικής καταιγίδας που κατευθύνεται προς εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,41% στα 48,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,30% στα 52,41 δολάρια.

Και οι δύο ποικιλίες ενισχύθηκαν πάνω από 1% την Τετάρτη, καθώς τονώθηκαν από πιθανές διακοπές παραγωγής εξαιτίας τροπικής καταιγίδας. Κατά τις επόμενες μέρες η αμερικανική αγορά θα εστιάζει σε αυτό, καθώς η καταιγίδα απειλεί και το Τέξας, τόνισε ο Sukrit Vijayakar, επικεφαλής στη συμβουλευτική εταιρία για τον τομέα της ενέργειας, Trifecta.

«Οι φορείς στην περιοχή ήδη κλείνουν τις πλατφόρμες και οι εργαζόμενοι εκκενώνουν (τις εγκαταστάσεις) προληπτικά», εξήγησε.

Η Royal Dutch Shell, η Anadarko Petroleum και η Exxon Mobil, και οι τρεις έχουν προχωρήσει σε ενέργειες για το σταμάτημα ενός μέρους της παραγωγής αερίου και πετρελαίου στις πλατφόρμες του Κόλπου.

Πέραν του καιρού, οι traders τόνισαν πως υποχωρήσεις στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αποτελούν ένδειξη σταδιακής σύσφιξης της αγοράς, παρότι μία ακόμη αύξηση παραγωγής εξακολουθεί να πιέζει τις τιμές.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι, αφενός καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες από τα πρόσφατα προκλητικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, αφετέρου διότι οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζιτών σήμερα και αύριο στο Τζάκσον Χόουλ.

Το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί 0,15% στα 1.292,80 δολάρια, ενώ το ασήμι καταγράφει μεγαλύτερη πτώση 0,59% στα 16,945 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v