Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική άνοδος για το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,01% στα 47,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 1,03% στα 52,19 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι καθώς σταθεροποιείται το δολάριο.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στηρίζονται από ενδείξεις για σταδιακή σύσφιξη της προσφοράς, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,01% στα 47,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,03% και διαπραγματεύεται στα 52,19 δολάρια.

«Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου υποχωρούν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Αν διατηρηθεί η μείωση στα αποθέματα πετρελαίου, τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα αισιόδοξο σενάριο για το πετρέλαιο, ιδιαίτερα δεδομένων των συνεχιζόμενων περιορισμών στην προσφορά από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία», ανέφερε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγορών στο Forex.com.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 13% από το peak του Μαρτίου, σε 466,5 εκατ. βαρέλια. Ως εκ τούτου, παρά την υψηλή αμερικανική παραγωγή, αναλυτές θεωρούν πως η αύξηση αυτή μπορεί σύντομα να επιβραδυνθεί, καθώς οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας ελαττώνουν τον αριθμό των εξεδρών εξόρυξης νέου πετρελαίου.

«Η προσοχή τώρα στρέφεται στα στοιχεία αυτής της εβδομάδας για τα αποθέματα σήμερα και αύριο», επεσήμανε ο Jeffrey Halley, ανώτατος αναλυτής αγορών στην OANDA.

«Η αγορά θα θέλει συνέχιση του καθοδικού μοτίβου που είδαμε τις τελευταίες φορές, για να έρθουν νέοι αγοραστές στην αγορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Reuters, τα αμερικανικά αποθέματα αναμένεται να υποχωρήσουν και αυτή την εβδομάδα, για όγδοη συνεχόμενη φορά, κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.

Πτωτικά κινούνται ασήμι και χρυσός. Το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί καθώς σταθεροποιείται το δολάριο, ενόψει της συνάντησης των επικεφαλής των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών στο Τζάκσον Χόουλ αυτή την εβδομάδα.

Και τα δύο πολύτιμα μέταλλα υποχωρούν κατά 0,44%, με τον χρυσό να διαπραγματεύεται στα 1.291 δολάρια και το ασήμι στα 16,94 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v