Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,30% στα 53,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,16% στα 56,31 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο έπειτα από μια απροσδόκητη άνοδο στα αμερικανικά αποθέματα που χαλιναγώγησε την ανοδική τάση των βασικών ποικιλιών προς τα υψηλότερά τους από τον περσυνό Ιούλιο.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,30% στα 53,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται κατά 0,16% και διαπραγματεύεται στα 56,31 δολάρια.

Οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν περιορισμένοι και πολλοί επενδυτές απέχουν λόγω των γιορτών.

Και οι δύο ποικιλίες αναφοράς, πάντως, κατέγραψαν μεγάλες ανόδους αυτό το μήνα, κυρίως μετά τη συμφωνία των μεγάλων παραγωγών να μειώσουν την παραγωγή για να αναχαιτιστεί η υπερπροσφορά.

«Η αγορά είναι σε καλή κατάσταση αν και μπορεί να αποτύχει να σημειώσει σημαντικές ανόδους φέτος», ανέφερε ο Tamas Varga, αναλυτής στην λονδρέζικη PVM Oil Associates. «Αν γίνει αυτό, η ανοδική τάση μπορεί να συνεχιστεί στις αρχές Γενάρη», πρόσθεσε.

«Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες είναι υπέρ των μεγαλύτερων αριθμών», εκτίμησε ο ειδικός.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,60% στα 1.147,80 δολάρια, ενώ το ασήμι καταγράφει μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 1,01% και διαπραγματεύεται στα 16,200 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v