Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,53% στα 52,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,51% στα 54,18 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω μιας απροσδόκητης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα, αλλά και εξαιτίας κινήσεων της Λιβύηςγια να τονώσει την παραγωγή τους επόμενους λίγους μήνες.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,53% στα 52,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,51% και διαπραγματεύεται στα 54,18 δολάρια το βαρέλι.

Πάντως η υποχώρηση του πετρελαίου αναχαιτίζεται μερικώς από το αδύναμο δολάριο και από τις προσδοκίες πως οι παραγωγοί αργού θα συμμορφωθούν με τη συμφωνία περιορισμού την παραγωγής για να τονωθούν οι αγορές.

«Υπήρξε μια απογοήτευση με το μέγεθος της ανόδου στα αποθέματα αμερικανικού αργού. Οι traders μπορεί να θεώρησαν πως οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά», ανέφερε ο Ric Spooner, ανώτατος αναλυτής αγορών στην CMC Markets στο Σίδνεϋ.

Στο μεταξύ, η National Oil Corporation (NOC) της Λιβύης ανακοίνωσε πως ελπίζει να προσθέσει 270.000 βαρέλια την ημέρα στην εθνική παραγωγή, αφότου επιβεβαίωσε την Τρίτη πως οι αγωγοί των οποίων η λειτουργία είχε διακοπεί, έχουν ξανανοίξει.

Η Λιβύη πρόσφατα διπλασίασε την παραγωγή της σε 600.000 βαρέλια την ημέρα, ωστόσο ο Jonathan Barratt, επικεφαλής επενδύσεων στην Ayers Alliance στο Σίδνεϋ, επεσήμανε ότι η χώρα έχει δυνατότητα να παράγει μέχρι και 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,12% στα 1.131,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,62% και διαπραγματεύεται στα 15,880 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v