Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται γύρω στα 55 δολάρια το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,43% στα 53,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,07% στα 55,20 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, το οποίο σταθεροποιείται άνω των 50 δολαρίων και γύρω στα 55, κυρίως χάρη στις προσδοκίες για μικρότερη προσφορά, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας των μεγάλων παραγωγών για μείωση της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,43% στα 53,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,07% και διαπραγματεύεται στα 55,20 δολάρια το βαρέλι.

«Να φτάσει άνω των 60 δολαρίων θα είναι δύσκολο. Είμαστε ήδη κοντά στο ανώτατο και όχι στο κατώτατο όριο του εύρους αυτή τη στιγμή», εκτίμησε ο Olivier Jakob, αναλυτής για το πετρέλαιο στην Petromatrix.

«Από τον Ιανουάριο θα αρχίσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής του ΟΠΕΚ. Εκεί θα εστιάζουμε όλο και περισσότερο», πρόσθεσε.

Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή και έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την πιο σφικτή προσφορά, ωστόσο η Λιβύη και η Νιγηρία, που έχουν εξαιρεθεί από τις μειώσεις, αυξάνουν το τελευταίο διάστημα τις ποσότητες που αντλούν.

Η παραγωγή της Λιβύης ήταν στις 622.000 βαρέλια/ημέρα τη Δευτέρα, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα πριν μια ένοπλη ομάδα συμφωνήσει να δώσει τέλος σε έναν διετή αποκλεισμό μεγάλων δυτικών αγωγών στις 15 Δεκεμβρίου.

Σημαντικές ανόδους καταγράφουν και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,92% στα 1.144 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,69%, στα 16,025 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v