Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσός: Σε νέο ιστορικό υψηλό λόγω Ν. Αφρικής

Σε νέο ιστορικό υψηλό, άνω των 920 δολαρίων ανά ουγκιά, αναρριχήθηκε ο χρυσός, καθώς οι μεταλλευτικές εταιρίες της Νοτίου Αφρικής σταμάτησαν την παραγωγή λόγω σημαντικών ελλείψεων σε ενέργεια.

Οι τιμές του χρυσού και της πλατίνας αναρριχήθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ μετά τη διακοπή της παραγωγής της AngloGold και της Gold Fields στη Νότιο Αφρική εξαιτίας της έλλειψης ενέργειας.

Οι τιμές του πετρελαίου και του χαλκού ενισχύονται για δεύτερη ημέρα. Η AngloGold, η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού της Αφρικής, διέκοψε την παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια της Νοτίου Αφρικής εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στα ορυχεία. Η Gold Fields είχε διακόψει την παραγωγή από χθες.

Το συμβόλαιο άμεσης παράδοσης της πλατίνας εκτινάχτηκε έως 2,8%, στα 1.655 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χρυσός ανήλθε στο ιστορικό ρεκόρ των 922,59 δολαρίων. Το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 90,44 δολάρια ανά βαρέλι.

Η προοπτική περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve ώστε να τονωθεί η αμερικανική οικονομία βελτιώνει τις προοπτικές για τη ζήτηση μετάλλων και ενέργειας και συμβάλλει στην ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v