Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα από τα 89 δολάρια το πετρέλαιο

Στο κλίμα των μετοχικών αγορών εισέρχονται και αυτές της διαπραγμάτευσης προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί από τα 90 δολάρια.

Στο κλίμα των μετοχικών αγορών εισέρχονται και αυτές της διαπραγμάτευσης προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί από τα 90 δολάρια τόσο στην αγορά της Ν. Υόρκης όσο και σε αυτήν του Λονδίνου, υπό τον φόβο ύφεσης στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου υποχώρησης της ζήτησης.

Παράλληλα η ”βύθιση” των ασιατικών αγορών και η είσοδος σε bear market του πανευρωπαϊκού DJ Stoxx 600 αποτελούν δύο επιπλέον αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν στην… έξοδο ακόμη και τους επενδυτές των ενεργειακών αγορών.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,2%, διαμορφούμενο στο επίπεδο των 89,50 δολαρίων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο ολοκληρώνει αύριο 22/1 τη διαπραγμάτευσή του. Το περισσότερο ”ενεργό” συμβόλαιο Μαρτίου υποχωρεί ακόμη περισσότερο, στα 88,99 δολάρια (-1,3%).

Ανάλογη η εικόνα και στην αγορά του Λονδίνου, με το συμβόλαιο Μαρτίου για το brent να σημειώνει απώλειες 1,1% στα 88,21 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v