Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 94,23 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 1,66%

Έντονα ανοδικά κινήθηκε σήμερα το energy complex μετά το άνοιγμα του floor στη Νέα Υόρκη, αντιστρέφοντας την αρνητική εικόνα που παρουσίαζε στο ηλεκτρονικό session.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Έντονα ανοδικά κινήθηκε σήμερα το energy complex μετά το άνοιγμα του floor στη Νέα Υόρκη, αντιστρέφοντας την αρνητική εικόνα που παρουσίαζε στο ηλεκτρονικό session.

Έτσι ενώ τα συμβόλαια του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έφτασαν να διαπραγματεύονται έως και τα 92.41 δολάρια/βαρέλι, στη συνέχεια ανέκαμψαν θεαματικά και έκλεισαν κοντά στο υψηλό ημέρας στα 94.23 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.66%, ενισχυμένα από την συνεχιζόμενη αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τα προϊόντα, όπου το πετρέλαιο θέρμανσης ενισχύθηκε κατά 2.15% και τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου έκλεισαν στα 259.04 cents/gallon, ενώ αυτά της βενζίνης έκλεισαν στα 237.30 cents/gallon με άνοδο της τάξεως του 2.27%.

Το φυσικό αέριο συνέχισε και σήμερα την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών με τα futures του Φεβρουαρίου να ενισχύονται κατά 1.64% και να κλείνουν στα 8.345 δολάρια/MMBtu.

Το trading στα πολύτιμα μέταλλα καθορίστηκε από την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου, οδηγώντας τον χρυσό σε νέο ιστορικό ρεκόρ στην περιοχή των 915.9 δολαρίων/ουγκιά (συμβόλαια Φεβρουαρίου) πριν υποχωρήσουν υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων για καταγραφή βραχυπρόθεσμων κερδών στην περιοχή των 900 δολαρίων, για να κλείσουν τελικά στα 904.5 δολάρια/ουγκιά, ενισχυμένα κατά 0.76%.

Ανάλογη η εικόνα και στο ασήμι, με τα futures του Μαρτίου να διαπραγματεύονται ενδοσυνεδριακά έως και τα 16.715 δολάρια/ουγκιά, πριν κλείσουν στα 16.435 δολάρια/ουγκιά με άνοδο της τάξεως του 0.40%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v