Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακάθεκτος προς τα 900 δολάρια ο χρυσός

Θέμα ημερών είναι η κατάκτηση του επιπέδου των 900 δολαρίων για τον χρυσό, καθώς η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου οδηγεί τους επενδυτές στο ”κλασικό” καταφύγιό τους. Στα 897,70 δολάρια το πολύτιμο μέταλλο.

Θέμα ημερών είναι η κατάκτηση του επιπέδου των 900 δολαρίων για τον χρυσό, καθώς η συνεχιζόμενη υποχώρηση του δολαρίου οδηγεί τους επενδυτές στο ”κλασικό” καταφύγιό τους.

Το ”κίτρινο” μέταλλο συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στις ασιατικές αγορές, φτάνοντας στα 897,70 δολάρια ανά ουγκιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός έχει ενισχυθεί 31% κατά τη διάρκεια του 2007, γεγονός το οποίο οφείλεται και στην υποχώρηση στο χαμηλότερο επίπεδο 84 ετών των προμηθειών από τη Ν. Αφρική.

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του κύκλου ανόδου”, επισημαίνει στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Juerg Kiener, αναλυτής της Swiss Asia Capital.

Σύμφωνα δε με τον ειδικό για τα εμπορεύματα της National Bank of Australia, κ. Gerard Burg, τα 900 δολάρια είναι ένα ”ψυχολογικό όριο” για τον χρυσό, το οποίο το πολύτιμο μέταλλο –δεδομένου και του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος– μπορεί αρκετά εύκολα να κατακτήσει.

Όμως τα ”βήματα” του χρυσού ακολουθεί και ο άργυρος, ο οποίος ενισχύεται 0,6% διαμορφούμενος στα 16,24 δολάρια ανά ουγκιά, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1980.

Σταθερά ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο, το οποίο ”στήριξαν” και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις επιτοκίων.

Στα 92,98 δολάρια το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το brent, με άνοδο 0,8%, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,59% στα 94,26 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v