Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,7% για το αργό στα 95,6 δολάρια

Στην περιοχή των 95.62 δολαρίων/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0,74% έκλεισε η τιμή του αργού, ενώ στα πολύτιμα μέταλλα καταγράφηκαν και σήμερα νέα ιστορικά υψηλά στον χρυσό, όπου τα futures του Φεβρουαρίου έφτασαν μια ανάσα πριν από τα 900 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Η σημερινή συνεδρίαση στο Nymex καθορίστηκε από την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας, όπου τα αποθέματα του αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 6.8 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ σημειώθηκε αύξηση στα αποθέματα των προϊόντων.

Έτσι στο πρώτο μισό της συνεδρίασης και μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, τα συμβόλαια του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά έως και την περιοχή των 98 δολαρίων/βαρέλι.

Στη συνέχεια όμως οι traders μείωσαν τις long θέσεις τους, καθώς οι φόβοι για ενδεχόμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία ενισχύονται, γεγονός που θα επηρέαζε αρνητικά την ζήτηση για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα τα futures να περάσουν σε αρνητικό έδαφος και να κλείσουν τελικά στην περιοχή των 95.62 δολαρίων/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0.74%.

Αρνητικά έκλεισαν, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την αύξηση των αποθεμάτων, τα προϊόντα, με τα συμβόλαια της βενζίνης να κλείνουν στα 243.40 cents/gallon με απώλειες της τάξης του 1.61% και το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί κατά 0.89% και να κλείνει στα 261.29 cents/gallon.

Έντονα ανοδικά κινήθηκε και σήμερα το φυσικό αέριο με τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου να κλείνουν ξανά πάνω από τα 8 δολάρια/MMBtu, ενισχυμένα κατά 1.66%, έχοντας διαπραγματευθεί ενδοσυνεδριακά έως και τα 8.200 δολάρια.

Στα πολύτιμα μέταλλα καταγράφηκαν και σήμερα νέα ιστορικά υψηλά στον χρυσό, όπου τα futures του Φεβρουαρίου έφτασαν μια ανάσα πριν από τα 900 δολάρια, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 894.4 δολάρια, πριν υποχωρήσουν υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων για την καταγραφή κέρδων.

Έτσι ουσιαστικά είχαμε μια σταθεροποιητική ημέρα, μετά τα νέα υψηλά στο ηλεκτρονικό session, όπου τα futures του χρυσού έκλεισαν στα 881.70 δολάρια/ουγκιά, με άνοδο 0.16%.

Αντίστοιχη ήταν η κίνηση στο ασήμι όπου τα συμβόλαια του Μαρτίου αφού διαπραγματεύθηκαν μεταξύ 15.645 και 16.270 δολαρίων, έκλεισαν τελικά στα 15.840 δολάρια/ουγκιά με οριακή άνοδο.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v