Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1,14% για το πετρέλαιο στα 90,8 δολάρια

Τα συμβόλαια Φεβρουαρίου του αργού έφτασαν να διαπραγματεύονται έως τα 89.26 δολάρια/βαρέλιμετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, πριν ανακάμψουν για να κλείσουν τελικά στα 90.85 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 1.14%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα εβδομαδιαία αποθέματα από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας, όπου για πρώτη φορά μετά από εννέα εβδομάδες σημειώθηκε αύξηση στα αποθέματα του αργού πετρελαίου.

Εκτός από αυτό παρουσίαστηκε σημαντική αύξηση και στα αποθέματα των προϊόντων, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σημαντική υποχώρηση σε ολόκληρο το energy complex.

Έτσι τα συμβόλαια Φεβρουαρίου του αργού έφτασαν να διαπραγματεύονται έως τα 89.26 δολάρια/βαρέλιμετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων, πριν ανακάμψουν για να κλείσουν τελικά στα 90.85 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 1.14%.

Ανάλογη υποχώρηση σημείωσαν και τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί κατά 0.98% και να κλείνει τελικά στα 252.22 cents/gallon, ενώ η βενζίνη υποχώρησε κατά 1.26% και έκλεισε στα 228 cents/gallon. Τέλος το φυσικό αέριο υποχώρησε κατά 0.81% και έκλεισε στα 8.130 δολάρια/MMBtu.

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν σήμερα τα πολύτιμα μέταλλα, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ και η υποχώρηση του χρυσού κάτω από τα 900 δολάρια, οδήγησε τους traders σε μείωση των θέσεων τους.

Έτσι τα συμβόλαια του χρυσού σειράς Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 2.28% και έκλεισαν τελικά στα 882 δολάρια/ουγκιά, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά και την περιοχή των 875.5 δολαρίων.

Στο ασήμι, τα futures του Μαρτίου υποχώρησαν κατά 2.48% και έκλεισαν τελικά στα 15.895 δολάρια/ουγκιά, ακολουθώντας κατά πόδας τις κινήσεις στον χρυσό.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v