Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 88 δολάρια το πετρέλαιο με πτώση 2,15%

Κλειστά παρέμειναν τα floors των αμερικανικών χρηματιστηρίων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, λόγω της αργίας εις μνήμην του Martin Luther King.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Κλειστά παρέμειναν τα floors των αμερικανικών χρηματιστηρίων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, λόγω της αργίας εις μνήμην του Martin Luther King.

Με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Nymex/Globex να αποτελούν μονόδρομο για τους συμμετέχοντες στο energy complex, σε μία ιδιαίτερα ”δύσκολη” ημέρα για τις διεθνείς αγορές των μετοχών και σε μία έντονα νευρική ημέρα στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, η ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου και οι αθρόες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές μετοχικές αγορές, οδήγησαν σε πωλήσεις συμβολαίων και στο πετρελαϊκό μπλοκ.

Τα futures στο Light crude oil παράδοσης Μαρτίου (η σειρά του Φεβρουαρίου εκπνέει αύριο) διαπραγματεύονταν αργά το απόγευμα (21:00 ώρα Ελλάδος) στα 88 $/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 2.15%.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης για το Φεβρουάριο να ”παίζει” στα $247.30 cents το γαλόνι (-1.37%), ενώ τα συμβόλαια της βενζίνης ισορροπούσαν στα $226.25 cents/γαλόνι, μειωμένα κατά 1.67%. Πτώση της τάξεως του 2% και για το φυσικό αέριο, με τη σειρά του Φεβρουαρίου να διαμορφώνεται στα $7.832 / MmBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του χρυσού (spot) υποχώρησε κατά 18 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 865.10 $/oz, ενώ ο άργυρος(spot) διαμορφώθηκε στα 15.60$/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v