Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,59% για το πετρέλαιο στα 96,05 δολάρια

Έντονα νευρική ήταν η σημερινή συνεδρίαση στο Nymex, καθώς οι εναλλαγές του προσήμου στα futures του αργού πετρελαίου έδωσαν τον τόνο της ημέρας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονα νευρική ήταν η σημερινή συνεδρίαση στο Nymex, καθώς οι εναλλαγές του προσήμου στα futures του αργού πετρελαίου έδωσαν τον τόνο της ημέρας.

Έτσι ενώ στο ηλεκτρονικό session και σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του floor trading τα futures διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος και έφτασαν έως και την περιοχή των 97.90 δολαρίων, την τελευταία ώρα η εικόνα άλλαξε άρδην και τα συμβόλαια πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, για να κλείσουν τελικά στην περιοχή των 96.05 δολαρίων/βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0.59% (συμβόλαια Φεβρουαρίου).

Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί κατά 1.39% και να κλείνει στα 264.30 cents/gallon (σειρά Ιανουαρίου) και τα futures παραδόσεως Ιανουαρίου της βενζίνης να κλείνουν με απώλειες 1.46% στα 245.97 cents/gallon. Διαφορετική πορεία με το υπόλοιπο energy complex ακολούθησε το φυσικό αέριο, το οποίο και ενισχύθηκε κατά 2.04% για να κλείσει στα 7.347 $/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα συνεχίστηκε σήμερα η άνοδος μετά την χθεσινή ανάπαυλα, καθώς η ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου δεν άφησε περιθώρια στους traders, οι οποίοι και αναγκάστηκαν να ενισχύσουν τις θέσεις τους σε αυτά, προκειμένου να προστατευθούν από την μείωση της αξίας του δολαρίου.

Έτσι τα συμβόλαια Φεβρουαρίου στον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 1.31% και έκλεισαν τελικά στα 842.7 δολάρια/ουγκιά, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας. Αντίστοιχη ήταν η κίνηση και στον άργυρο, όπου τα futures του Μαρτίου ενισχύθηκαν κατά 0.52% και έκλεισαν στα 14.895 δολάρια/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v