Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,51% για το αργό, στα 91,45 δολάρια

Τα συμβόλαια του αργού σειράς Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 1.51% και έκλεισαν στην περιοχή των 91.45 δολαρίων/βαρέλι, έχοντας διαπραγματευθεί και στην περιοχή των 92.35 δολαρίων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα εβδομαδιαία αποθέματα από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας και η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση στα αποθέματα τόσο του αργού όσο και των διυλισμένων προϊόντων, καθόρισαν το trading, δίνοντας την ευκαιρία σε ολόκληρο το energy complex να κινηθεί ανοδικά.

Να σημειωθεί εδώ ότι η μεγάλη μείωση στα αποθέματα αυτή την εβδομάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι το λιμάνι του Houston παρέμεινε κλειστό για τις τελευταίες 78 ώρες, λόγω ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό με πετρέλαιο.

Έτσι οι συμμετέχοντες στην αγορά κράτησαν το μυαλό τους στην ”μεγάλη εικόνα”, αναμένοντας τον OPEC να αυξήσει την παραγωγή του πετρελαίου στην αρχή της επόμενης χρονιάς, με αποτέλεσμα τα futures του αργού να μην ενισχυθούν ανάλογα με την ανακοίνωση μιας τόσο μεγάλης μείωσης στα αποθέματα.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού σειράς Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 1.51% και έκλεισαν στην περιοχή των 91.45 δολαρίων/βαρέλι, έχοντας διαπραγματευθεί και στην περιοχή των 92.35 δολαρίων. Ανάλογα κέρδη είχαμε και για τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα 260.40 cents/gallon (συμβόλαια Ιανουαρίου), ενισχυμένο κατά 1.90% και τα futures της βενζίνης παραδόσεως Ιανουαρίου να διαπραγματεύεται στο κλείσιμο στα 234 cents/gallon, με άνοδο της τάξεως του 1.55%.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα και το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια του Ιανουαρίου να ενισχύονται κατά 0.38% και να κλείνουν στα 7.168 δολάρια/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα είχαμε για άλλη μια ημέρα σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν πλέον να δουν προς ποια πλευρά θα σπάσει το range που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να τοποθετηθούν.

Έτσι τα συμβόλαια του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισαν στα 805.4 δολάρια/ουγκιά, με οριακές απώλειες της τάξεως του 0.25%. Στο ασήμι τα συμβόλαια του Μαρτίου ενισχύθηκαν σήμερα κατά 0.40% και έκλεισαν στα 14.222 δολάρια/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v