Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 96,63 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο

Η σημερινή ημέρα καθορίστηκε από την είδηση της δολοφονίας της Benazir Bhutto (αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν), που σε συνδυασμό με τη μείωση των αποθεμάτων του πετρελαίου από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για το θεαματικό ράλι σε ολόκληρο το energy complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Η σημερινή ημέρα καθορίστηκε από την είδηση της δολοφονίας της Benazir Bhutto (αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν), που σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη από το αναμενόμενο μείωση των αποθεμάτων του αργού πετρελαίου από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για το θεαματικό ράλι σε ολόκληρο το energy complex σήμερα.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου σειράς Φεβρουαρίου αφού έφτασαν να διαπραγματεύονται έως και την περιοχή των 97.79 δολαρίων, τελικά έκλεισαν στα 96.63 δολάρια/βαρέλι με άνοδο της τάξης του 0.69%.

Μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τα προϊόντα όπου επίσης είχαμε πολύ μεγάλη μείωση στα αποθέματα τους, με αποτέλεσμα τα συμβόλαια του πετρελαίου θέρμανσης να ενισχυθούν κατά 1.54% και να κλείσουν στα 268.20 cents/gallon (σειρά Ιανουαρίου), έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά και τα 269.90 cents. Αντίστοιχα τα κέρδη και για τη βενζίνη, τα συμβόλαια Ιανουαρίου της οποίας ενισχύθηκαν κατά 1.75% και έκλεισαν στα 249.55 cents/gallon. Άνοδο της τάξης του 1.76% είχαμε και για το φυσικό αέριο, τα συμβόλαια Ιανουαρίου του οποίου έκλεισαν στα 7.170 $/MMBtu.

Στα πολύτιμα μέταλλα σταθεροποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά μάλλον προτίμησαν να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους ενόψει του τέλους του έτους, ενώ άλλοι προχώρησαν σε ”διακριτικές” τοποθετήσεις προσδοκώντας υψηλότερες τιμές στο μέλλον.

Έτσι τα συμβόλαια του χρυσού σειράς Φεβρουαρίου έκλεισαν στα 831.80 δολάρια/ουγκιά με άνοδο 0.28%, έχοντας διαπραγματευθεί μεταξύ 825 και 835 δολαρίων. Αντίστοιχα κινήθηκε και ο άργυρος, τα futures του οποίου έκλεισαν την ημέρα με οριακές απώλειες της τάξεως του 0.11% στα 14.818 δολάρια/ουγκιά (συμβόλαια Μαρτίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v