Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 95,84 δολάρια αναρριχήθηκε το πετρέλαιο

Δυναμικά κινήθηκε το ενεργειακό μπλοκ κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το light crude oil κινήθηκε υψηλότερα των 96$/βαρέλι για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Δυναμικά κινήθηκε το ενεργειακό μπλοκ κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το light crude oil κινήθηκε υψηλότερα των 96$/βαρέλι για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα.

Στην κατεύθυνση αυτή οδήγησε η αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων, η οποία θα σκιαγραφηθεί από τα reports το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά και η όξυνση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, με βομβαρδισμό εγκαταστάσεων στο βόρειο Ιράκ από την Τουρκία.

Ειδικότερα, το light crude oil (Σειρά Φεβρουαρίου) άνοιξε στα επίπεδα του προηγούμενου κλεισίματος, για να κατορθώσει σταδιακά να καταγράψει σημαντικά κέρδη μέχρι τα 96,54$/βαρέλι. Το κλείσιμο ωστόσο ήταν 1,82% υψηλότερα από την Δευτέρα, στα 95,84$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο υψηλό του κατέγραφε κέρδη μέχρι και 3,29%. Στο κλείσιμο η σειρά Ιανουαρίου βρισκόταν στα 263,92cents/γαλόνι.

Η βενζίνη δεν θα μπορούσε να χαράξει διαφορετική πορεία, σημείωσε έτσι κέρδη 2,73% στα 244,90cents/γαλόνι, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και 3,56% υψηλότερα στα 246,88cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των υπολοίπων νομισμάτων κατέστησε ελκυστικότερα τα αποτιμούμενα σε δολάρια πολύτιμα μέταλλα.

Έτσι ο χρυσός έκλεισε (Σειρά Φεβρουαρίου) στα 829,5$/oz, μια ανάσα από το υψηλό του στα 830,2$/οζ. Το ασήμι τέλος κινήθηκε σε ανάλογους πλην ηπιότερους ρυθμούς, καταγράφοντας κέρδη 1,19% (Σειρά Μαρτίου) στα 14,835$/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v