Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ινδικών εισαγωγών-ρεκόρ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,22% στα 50,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,46% στα 52,65 δολάρια. Μικρή άνοδο καταγράφουν ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, χάρη στις ινδικές εισαγωγές αργού που άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ και στις συζητήσεις των μεγάλων εξαγωγέων για την αναχαίτιση της υπερπροσφοράς.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,22% στα 50,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,46% και διαπραγματεύεται στα 52,65 δολάρια το βαρέλι.

Traders στην Ασία τονίζουν ότι τις τιμές έχουν τονώσει οι ινδικές εισαγωγές, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,4% το Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλό ρεκόρ των 4,47 εκατ. βαρελιών την ημέρα. Σε ετήσια βάση οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 17,7%.

Ωστόσο, παραμένουν οι αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις των μεγάλων παραγωγών όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, καθώς και για την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ τους. Οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή και στη συμμετοχή της Ρωσίας, η οποία είναι ακόμη αβέβαιη.

Η προοπτική πάντως για μια συμφωνία αναχαίτισης της υπερπροσφοράς είναι που κρατά τις τιμές άνω των 50 δολαρίων, τονίζει το Reuters.

Μικρή άνοδο εμφανίζουν ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,06% στα 1.256 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο μόλις 0,01% στα 17,510 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v