Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,70% στα 50,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent επίσης εμφανίζει πτώση 0,70% στα 52,77 δολάρια. Πτώση καταγράφουν και ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών ότι η μείωση στην παραγωγή των μεγαλύτερων εξαγωγέων μπορεί να μην είναι αρκετή για να περιορίσει το εδώ και δύο χρόνια πλεόνασμα στην παγκόσμια προσφορά.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,70% στα 50,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent επίσης εμφανίζει πτώση 0,70% και διαπραγματεύεται στα 52,77 δολάρια το βαρέλι.

Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου μπορεί να αρχίσει να συνάδει με τη ζήτηση, αν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφωνήσουν σε μια αρκετά μεγάλη μείωση στην παραγωγή, αλλά δεν είναι σαφές το πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτό, ανέφερε σήμερα η IEA στη μηνιαία έκθεσή της.

«Η λέξη που βλέπω είναι το ''αν''», σχολίασε ο ανώτατος αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, συμπληρώνοντας ότι το ιστορικό «της συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ με τα ίδια του τα όρια δεν είναι καλό».

Παράλληλα, η Goldman Sachs ανέφερε σε σημερινό υπόμνημά της προς τους πελάτες πως αν και μια μείωση στην παραγωγή εξελίσσεται σε «μεγαλύτερη πιθανότητα», οι αγορές είναι απίθανο να ισορροπήσουν το 2017.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,28% στα 1.256,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,62% στα 17,550 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v