Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,38% στα 50,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,67%, στα 52,16 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου αφότου νωρίτερα σήμερα πλησίασαν για λίγο τα υψηλότερα επίπεδά τους για το 2016, καθώς η εμπιστοσύνη της αγοράς στο ράλι ήρθε αντιμέτωπη με την φυσική υπερπροσφορά του αργού.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,38% στα 50,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,67% και διαπραγματεύεται στα 52,16 δολάρια το βαρέλι.

Το προηγούμενο ράλι σημειώθηκε παρά την ισχυροποίηση του δολαρίου, η οποία καθιστά το πετρέλαιο ακριβότερο σε άλλα νομίσματα, αλλά και παρά την προσφορά πετρελαίου από Λιβύη, Νιγηρία και Ρωσία.

Ένα μέρος της στήριξης της ανόδου προήλθε από τον τυφώνα Μάθιου, ο οποίος θα μπορούσε να διακόψει τις εισαγωγές πετρελαίου και να οδηγήσει σε έλλειψη καυσίμων.

Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ισχύς των τιμών προέρχεται από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και, καθώς οι αναλυτές συμφωνούν ότι η συμφωνία αυτή είναι εύθραυστη, το πετρέλαιο επέστρεψε σε πτωτική πορεία.

«Δεν είναι πραγματικά βιώσιμο», σχολίασε για το ράλι ο Hamza Khan της ING, προσθέτοντας ότι οι φόβοι για τον τυφώνα Μάθιου είναι ο μοναδικός ουσιαστικός παράγοντας που στηρίζει την αγορά. «Αυτό θα μπορούσε να τελειώσει σε μια βδομάδα», εξήγησε.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,48% στα 1.259 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,26% στα 17,390 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v