Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 50 δολάρια επέστρεψε το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,78% στα 50,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 1% και διαπραγματεύεται στα 52,45 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύεται το πετρέλαιο, αν και οι αμφιβολίες πως οι παραγωγοί μπορούν να κλείσουν ουσιαστική συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής έχουν ωθήσει κάποιους κερδοσκόπους να χαλαρώσουν τα αισιόδοξα πονταρίσματα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,78% στα 50,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1% και διαπραγματεύεται στα 52,45 δολάρια.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ δε θα πρέπει να περιορίσει υπερβολικά την προσφορά επιφέροντας ανατάραξη στην αγορά, υπονοώντας μια ήπια παρέμβαση.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, υπαινίχθηκε αμφιβολίες σχετικά με την πιθανότητα συμφωνίας για μείωση παραγωγής, που θα περιλάμβανε παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ, αναφέροντας ότι η Μόσχα θα προτιμούσε «πάγωμα» και όχι περιορισμό της παραγωγής.

«Εμείς, σε γενικές γραμμές, θα εξετάσουμε (την πρόταση), αλλά πιστεύω ότι για εμάς πιο ευνοϊκή κατάσταση θα ήταν να διατηρηθούν τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής», τόνισε ο Ρώσος πολιτικός μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη όπου μετέβη για το Παγκόσμιο Ενεργειακό Συνέδριο.

Αναλυτές της ABN Amro παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην πιθανότητα μιας συμφωνίας ΟΠΕΚ, υπενθυμίζοντας ότι προηγούμενα σχόλια του καρτέλ για μείωση της παραγωγής δεν έγιναν πράξη.

Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,95% στα 1.263,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη άνοδο 2,22%, στα 17,765 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v