Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένη άνοδος των τιμών του πετρελαίου

Η πτώση του δολαρίου στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο η άνοδος περιορίζεται από την ανησυχία για την "μάχη" Σ. Αραβίας-Ιράν για τα μερίδια αγοράς.

Λίγο υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και της αισιοδοξίας για περιορισμό του υπερκορεσμού της αγοράς, ωστόσο η άνοδος περιορίζεται από τις ανησυχίες πως η μάχη Σ. Αραβίας-Ιράν για τα μερίδια αγοράς μπορεί να ενταθεί.

«Τα θεμελιώδη της αγοράς συνεχίζουν να δείχνουν πως ο συνδυασμός εύρωστης ζήτησης και αδύναμης αύξησης της προσφοράς θα φέρουν τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου πιο κοντά σε ισορροπία μέχρι το τέλος του έτους», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να θεωρηθεί ότι τελείωσε ο υπερκορεσμός της αγοράς, αφού Σαουδική Αραβία και Ιράν θα μπορούσαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την παραγωγή τους.

Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται 0,59% υψηλότερα στα 42,89 δολάρια το βαρέλι και του Brent ενισχύονται κατά 0,52% στα 44,71 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v