Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απεργία στο Κουβέιτ στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου

Η απεργία των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν πως η προσοχή των επενδυτών σύντομα θα στραφεί και πάλι στον υπερκορεσμό της αγοράς, μετά και το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων στη Ντόχα.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα του Κουβέιτ, που έχει οδηγήσει σε περιορισμό της παραγωγής της χώρας στο ήμισυ, επισκιάζοντας το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στη Ντόχα μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών για «πάγωμα» της παραγωγής τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό τομέα του Κουβέιτ απεργούν για τρίτη ημέρα σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση στους μισθούς του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα η παραγωγή αργού από την χώρα να μειωθεί στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι μέσης παραγωγής 2,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 0,88% στα 40,13 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 1,1% στα 43,38 δολάρια.

Πάντως, οι αναλυτές προειδοποιούν πως το θέμα του Κουβέιτ θα είναι πρόσκαιρο και σύντομα η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί και πάλι στον υπερκορεσμό της αγοράς, μετά και το «ναυάγιο» στη Ντόχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v