Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kάτω από τα $40 το αργό μετά το ναυάγιο στην Ντόχα

H τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Μαίου υποχώρησε 1,4% στα 39,78 δολάρια το βαρέλι. Το κλείσιμο είναι το χαμηλότερο από τις 8 Απριλίου. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η τιμή του συμβολαίου κατέγραψε πτώση ως και 6,8%, διολισθαίνοντας στα 37,6 δολάρια το βαρέλι.

Χαμηλότερα έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά την αποτυχία των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών να καταλήξουν την Κυριακή σε συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Μαίου υποχώρησε 1,4% στα 39,78 δολάρια το βαρέλι. Το κλείσιμο είναι το χαμηλότερο από τις 8 Απριλίου. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η τιμή του συμβολαίου κατέγραψε πτώση ως και 6,8%, διολισθαίνοντας στα 37,6 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Brent περιόρισε τις απώλειες μετά την βουτιά στα 40,10 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας με πτώση 0,4% στα 42,9 δολάρια το βαρέλι.

Η προσδοκία για συμφωνία την Κυριακή ήταν βασικός καταλύτης στο ράλι που έδωσε ώθηση πάνω από 50% στις τιμές του αργού από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με αναλυτές μεγάλο μέρος των κερδών προβλέπεται να διαγραφεί, καθώς οι παραγωγοί αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή για να προστατέψουν το μερίδιο αγοράς.

Η Morgan Stanley προειδοποιεί πως αν η Σαουδική Αραβία αυξήσει την παραγωγή από τα 10,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 11 εκατ., όπως απειλεί να κάνει, παρακινώντας και τους άλλους παραγωγούς να ακολουθήσουν, τότε «η εξισορρόπηση της αγοράς θα μεταφερόταν για το 2018».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v