Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο με το βλέμμα στη Ντόχα

Οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες συναντώνται στις 17 Απριλίου στην Ντόχα για να συζητήσουν για "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου, ωστόσο οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον υπερκορεσμό της αγοράς.

Οι ανησυχίες ότι η συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στη Ντόχα στις 17 Απριλίου μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, δεν θα μπορέσει να οδηγήσει σε περιορισμό της υπερβάλλουσας παραγωγής, στέλνουν χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Πετρελαίου της Σ. Αραβίας απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση δεν θα συμμετέχει ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν –αν και θα παραστεί κάποιος εκπρόσωπος της χώρας.

Η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ συμφώνησαν τον Φεβρουάριο να «παγώσουν» την παραγωγή στα επίπεδα Ιανουαρίου, ωστόσο σημείωσαν τότε πως η συμφωνία θα εξαρτηθεί από το αν θα συμμετέχουν και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Το Κατάρ προσκάλεσε όλα τα μέλη του ΟΠΕΚ και μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εκτός Οργανισμού σε σύσκεψη στις 17 Απριλίου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Το Ιράν έχει ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο να «παγώσει» την παραγωγή του, καθώς επιθυμεί να επιστρέψει στα προ-κυρώσεων επίπεδα.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 1,87% στα 41,38 δολάρια το βαρέλι και του brent κατά 1,34% στα 44,09 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v