Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι άνω του 3% στο πετρέλαιο

Οι θετικές ενδείξεις για την οικονομία των ΗΠΑ και της Γερμανίας δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο διατηρείται η απειλή του υπερκορεσμού της αγοράς.

Κέρδη άνω του 3% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω θετικών οικονομικών ενδείξεων από ΗΠΑ και Γερμανία που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό», ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η αγορά συνεχίζει να είναι υπερκορεσμένη.

Τα futures του αμερικανικού αργού καταγράφουν άνοδο 3,54% στα 38,58 δολάρια το βαρέλι και του Brent 3,22% στα 40,70 δολάρια.

Η βελτίωση του κλίματος έρχεται μετά τις ανακοινώσεις της Fed ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου οδεύει προς μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ στην Ευρώπη, η Moody's εκτιμά πως η Γερμανία θα εμφανίσει λίγο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης.

Από την άλλη πλευρά, οι αναλυτές προειδοποιούν πως οι τιμές θα μπορούσαν και πάλι να υποχωρήσουν σύντομα, καθώς οι ενδείξεις για διευθέτηση του προβλήματος του υπερκορεσμού της αγοράς είναι ελάχιστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v