Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στην αγορά πετρελαίου

Στην συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών στη Ντόχα στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, αν και το Ιράν βάζει "φρένο" στις προσδοκίες για συμφωνία.

Ανακτούν το μεγαλύτερο μέρος από το χαμένο έδαφός τους οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο η προσπάθεια για άνοδο περιορίζεται καθώς φθίνουν οι ελπίδες για συμφωνία των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών να «παγώσουν» την παραγωγή τους ώστε να στηρίξουν τις τιμές.

Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου του μέχρι να φτάσει στην θέση στη οποία βρίσκονταν πριν την επιβολή των κυρώσεων.

Ο σχολιασμός του αυτός, που έγινε εν όψει της συνάντησης της 17ης Απριλίου μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ στη Ντόχα με θέμα το πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής για την ενίσχυση των τιμών, φαίνεται να απειλεί την προοπτική σύναψης κάποιας αποτελεσματικής συμφωνίας στην συνάντηση αυτή.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο Σαουδάραβας Mohamed bin Salman είπε πως το Ριάν θα συμφωνήσει σε πάτωμα της παραγωγής πετρελαίου μόνο αν το Ιράν και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πράξουν το ίδιο.

Τα futures του Brent κινούνται 0,31% υψηλότερα στα 38,79 δολάρια το βαρέλι ενώ του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,08% στα 36,76 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v