Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές του πετρελαίου

Η απρόσμενη πτώση της ζήτησης για βενζίνη στις ΗΠΑ οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, ενώ η προσοχή στρέφεται στην συνάντηση των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών του κόσμου στη Ντόχα στις 17 Απριλίου.

Σε χαμηλό μήνα υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απρόσμενη πτώση της ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ αλλά και λόγω αμφιβολιών ότι οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ, η ζήτηση για βενζίνη μειώθηκε τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην συνάντηση που θα έχουν οι μεγαλύτεροι πετρελαιοπαραγωγοί του κόσμου στη Ντόχα στις 17 Απριλίου, όπου θα συζητήσουν το θέμα του «παγώματος» της παραγωγής για να στηρίξουν τις τιμές, ωστόσο η αύξηση της ρωσικής παραγωγής πετρελαίου σε υψηλό 30 ετών τον Μάρτιο, θέτει εν αμφιβόλω τις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία για το θέμα.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,81% στα 35,41 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,45% στα 37,52 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v