Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» 3% για το αργό

Oι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συναντηθούν στις 17 Απριλίου στη Ντόχα για να συζητήσουν το θέμα του «παγώματος» της παραγωγής, προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές.

Άνοδο έως και 3% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι δηλώσεις του διοικητή του Κουβέιτ στον ΟΠΕΚ περί θετικών ενδείξεων για συμφωνία μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών για «πάγωμα» της παραγωγής τους, δίνει ώθηση στον «μαύρο χρυσό», αν και παραμένουν οι ανησυχίες για τον υπερκορεσμό της αγοράς.

Τα futures του αργού κινούνται 3,01% υψηλότερα στα 36,97 δολάρια το βαρέλι και του Brent 2,06% υψηλότερα στα 38,65 δολάρια.

Σημειώνεται πως οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συναντηθούν στις 17 Απριλίου στη Ντόχα για να συζητήσουν το θέμα του «παγώματος» της παραγωγής, προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές, αν και το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει πως η χώρα θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή της μέχρι να φτάσει στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την επιβολή κυρώσεων.

Εν τω μεταξύ, πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν πως η Ρωσία θεωρεί αποδεκτό επίπεδο για τις τιμές του πετρελαίου στα 45-50 δολάρια το βαρέλι, προκειμένου να ισορροπήσει η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v