Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει κάτω από τα 28 δολάρια το Brent

Κοντά στα χαμηλά 12 ετών συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για υπερβολική προσφορά και μειωμένη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Τα futures του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 αυτήν την εβδομάδα, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι ο υπερκορεσμός της αγοράς συνδυάζεται τώρα με επιβράδυνση της ζήτησης λόγω οικονομικής αδυναμίας, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Τα futures του Brent κινούνται αυτήν την ώρα 0,25% χαμηλότερα στα 27,81 δολάρια το βαρέλι, με το Brent να έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής κατά 26% από την αρχή του μήνα.

Τα futures του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,45% στα 28,23 δολάρια το βαρέλι.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει αρνητικό καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου παράγουν 1-2 εκατ. βαρέλια περισσότερο πετρέλαιο την ημέρα, υπερβαίνοντας τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο απόθεμα πετρελαίου.

Το πρόβλημα επιβαρύνει η επιστροφή του Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης από τη Δύση.

Εν τω μεταξύ, η Βενεζουέλα ζήτησε έκτακτη σύσκεψη στον ΟΠΕΚ προκειμένου να συζητηθούν μέτρα για ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου, αν και οι εκπρόσωποι άλλων μελών του Οργανισμού σχολίαζαν πως δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v