Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 40 δολάρια σταθεροποιείται το Brent

Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις ανησυχίες για τον υπερκορεσμό της αγοράς.

Γύρω στα 40 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του Brent, ενώ η τιμή του αμερικανικού παραμένει κοντά στα 37 δολάρια, καθώς οι ανησυχίες για τον υπερκορεσμό της αγοράς αντιστάθμισαν τα θετικά στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ενεργειακής πληροφόρησης (ΕΙΑ), τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, έναντι αύξησης 252.000 βαρελιών που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για το ύψος της παραγωγής, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες ότι η αυξημένη παραγωγή από το Ιράν και αλλού θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα της υπερπροσφοράς του «μαύρου χρυσού».

Τα futures του Brent κινούνται στα 40,15 δολάρια το βαρέλι (+0,10%) και του αμερικανικού αργού στα 37,04 δολάρια (-0,32%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v