Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 5,8% για το αργό σε χαμηλό άνω των έξι ετών

Η τιμή του συμβολαίου του WTI έκλεισε 2,32 δολάρια χαμηλότερα, στα 37,65 δολάρια το βαρέλι. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Φεβρουάριο του 2009.

Η τιμή του αργού πετρελαίου βούτηξε 6% την Δευτέρα, κατρακυλώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου επτά ετών, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην αλλάξει τον στόχο για την παραγωγή την περασμένη Παρασκευή. 

Η αμερικάνικη ποικιλία του αργού και το brent υποχώρησαν κοντά στα χαμηλά του Φεβρουαρίου του 2009, καθώς οι εκπρόσωπου του πετρελαϊκού καρτέλ δεν έκαναν καμία αναφορά στον στόχο για την παραγωγή των μελών, καταδεικνύοντας την διαμάχη στο εσωτερικό του οργανισμού. 

«Όσον αφορά την τιμή, η αγορά μπορεί να δει τα χειρότερα μετά από αυτό. Την μεγαλύτερη πτώση πιθανότατα θα γνωρίσει το WTI, γιατί από εκεί θα προέλθουν οι περικοπές» δήλωσε αναλυτής στο Reuters.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου του WTI έκλεισε 2,32 δολάρια χαμηλότερα, στα 37,65 δολάρια το βαρέλι. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Φεβρουάριο του 2009.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου brent έκλεισε με απώλειες 2,27 δολαρίων στα 40,73 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει ως τα 40,60 δολάρια, χαμηλό από τον Φεβρουάριο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v