Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 10% για το πετρέλαιο τον Νοέμβριο

Οι τιμές τόσο του αμερικανικού αργού όσο και του brent έχουν καταγράψει πτώση σχεδόν 10% τον Νοέμβριο και πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα παραμείνουν χαμηλά για περισσότερο διάστημα, λόγω του υπερκορεσμού της αγοράς και της μειωμένης ζήτησης.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της ανακοίνωσης διαφόρων οικονομικών στοιχείων αυτήν την εβδομάδα, της συνεδρίασης της ΕΚΤ, αλλά και της επερχόμενης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, όπου θα αναζητηθούν ενδείξεις κινήσεων σταθεροποίησης των τιμών.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 1,32% στα 42,26 δολάρια το βαρέλι και του brent κατά 1,49% στα 45,53 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, οι τιμές τόσο του αμερικανικού αργού όσο και του brent έχουν καταγράψει πτώση σχεδόν 10% τον Νοέμβριο και πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι θα παραμείνουν χαμηλά για περισσότερο διάστημα, λόγω του υπερκορεσμού της αγοράς και της μειωμένης ζήτησης.

Το πετρέλαιο κινείται πτωτικά εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ προτίμησαν να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την παραγωγή για να προστατέψουν τα μερίδια αγοράς τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v