Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στα $40 υποχωρεί το αμερικανικό αργό

Τα futures του αργού έχουν καταγράψει πτώση περίπου 60% από τα μέσα του 2014 καθώς η προσφορά έχει υπερβεί τη ζήτηση κατά 0,7 εκατ. έως 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δημιουργώντας έναν υπερκορεσμό της αγοράς που σύμφωνα με τους αναλυτές θα συνεχιστεί και το 2016.

Οριακά υψηλότερα κινούνται τα futures του Brent, παραμένοντας όμως κοντά σε χαμηλό τριμήνου, ενώ νέα πτώση καταγράφει η τιμή του αμερικανικού αργού, με την αγορά να επιβαρύνεται από την υπερβολική προσφορά πετρελαίου.

Η τιμή του Brent κινείται 0,11% υψηλότερα στα 44,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτώση 1,18% καταγράφει η τιμή του αμερικανικού αργού στα 40,06 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται πως τα futures του αργού έχουν καταγράψει πτώση περίπου 60% από τα μέσα του 2014 καθώς η προσφορά έχει υπερβεί τη ζήτηση κατά 0,7 εκατ. έως 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δημιουργώντας έναν υπερκορεσμό της αγοράς που σύμφωνα με τους αναλυτές θα συνεχιστεί και το 2016.

Μάλιστα, τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν πως οι traders πετρελαίου προετοιμάζονται για μια ακόμα πτώση στις τιμές τον Μάρτιο του 2016, καθώς οι προβλέψεις για έναν ζεστό χειμώνα περιορίζουν τη ζήτηση, την ώρα που το Ιράν ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εξαγωγές πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v