Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό πέντε ετών έκλεισε ο χρυσός - Κάτω από τα $42 το αργό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.081 δολάρια ανά ουγκιά. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις αρχές του 2010.

Χαμηλότερα έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed τον Δεκέμβριο πιέζουν το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.081 δολάρια ανά ουγκιά. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις αρχές του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Kάτα την διάρκεια της συνεδρίασης, η δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι θα επανεξετάσει την νομισματική πολιτική τον Δεκέμβριο έδωσε ώθηση στο δολάριο, αυξάνοντας τις πιέσεις στον χρυσό.

Το ισχυρότερο δολάριο μπορεί να αποτελέσει αντίθετο άνεμο για τα εμπορεύματα που αποτιμούνται σε αυτό, καθιστώντας τα πιο ακριβά για αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλες νομισματικές μονάδες.

Μεγάλη πίεση δέχθηκε και ο χαλκός. Το βιομηχανικό μέταλλο κινήθηκε σε χαμηλά έξι ετών, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει 2,1% χαμηλότερα στα 2,17 δολάρια ανά ουγκιά.

Η πλατίνα έκλεισε με απώλειες 0,7% Στα 876,90 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Πέμπτη και το αργό πετρέλαιο, μετά την ανακοίνωση για τα αποθέματα στις ΗΠΑ που έδειξα ότι ήταν αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Οι αγορές επιβαρύνθηκαν και από την έκθεση του ΟΠΕΚ, που ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού παγκοσμίως έχουν αυξηθεί σε υψηλό δέκα ετών.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού έκλεισε 2,75% χαμηλότερα στα 41,75 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Brent έπεσε κάτω από τα 45 δολάρια, στα 44,10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v