Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν οι ανησυχίες για τον κορεσμό στην αγορά πετρελαίου

Σε χαμηλό επίπεδο παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά παραμένει κορεσμένη και οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες δεν μειώνουν την παραγωγή τους.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, αν και ο υπερκορεσμός της αγοράς σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης διατηρούν υπό πίεση το εμπόρευμα.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 0,61% στα 46,42 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,25% στα 48,91 δολάρια το βαρέλι.

«Όλα έχουν να κάνουν με την προσφορά», σχολιάζει στο Reuters ο αναλυτής της CMC Markets, Michael Hewson. «Το πετρέλαιο θα παραμείνει υπό πίεση καθώς τα αποθέματα πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά και με την προοπτική τους επόμενους μήνες να βγει στην αγορά η προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν».

Το πρόβλημα εντείνεται και από τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου, που καθυστερούν τις εργασίες συντήρησης σε ορισμένα πετρελαιοφόρα πεδία μέχρι του χρόνου, προκειμένου να διατηρήσουν υψηλά την παραγωγή τους και να μειώσουν τα κόστη, καθώς εκτιμούν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλές και το 2016.

Οι traders παρακολουθούν επίσης τις κινήσεις της Fed, καθώς μια αύξηση των επιτοκίων πιθανότατα θα οδηγούσε σε άνοδο του δολαρίου, που με τη σειρά του θα καθιστούσε ακριβότερο το πετρέλαιο για τους αγοραστές σε άλλα νομίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v