Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή «βουτιά»

Η αυξημένη ζήτηση για βενζίνη στην Ευρώπη στηρίζει την τιμή του Brent, η οποία όμως συνεχίζει να καταγράφει απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

«Τεχνική» άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου, μετά την έντονη πτώση της προηγούμενης ημέρας, με την τιμή του Brent να βρίσκει στήριξη στην αυξημένη ζήτηση για βενζίνη στην Ευρώπη.

Τα περιθώρια βενζίνης στην Ευρώπη έχουν τριπλασιαστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς οι μειωμένες τιμές έδωσαν ώθηση στη ζήτηση, ενώ ισχυρή είναι η ζήτηση και στις ΗΠΑ.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,28% στα 45,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά 0,33% ενισχύεται η τιμή του αμερικανικού αργού στα 43,07 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται πάντως πως το Brent καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες μεγαλύτερες του 3%, ενώ την περασμένη εβδομάδα η πτώση ανήλθε σε 4,3%, λόγω ανησυχιών για υπερκορεσμό στην παγκόσμια αγορά και εν μέσω ενδείξεων ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου. Το κλίμα επιβαρύνεται παράλληλα από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας και τις ανησυχίες ότι η ιαπωνική οικονομία έχει διολισθήσει και πάλι στην ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v