Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική στήριξη στις τιμές του πετρελαίου

Η αγορά πετρελαίου παραμένει αδύναμη λόγω του υπερκορεσμού και της απόφασης του ΟΠΕΚ να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την παραγωγή του, αν και τα στοιχεία για τις κινεζικές εισαγωγές εμπορευμάτων δίνουν σήμερα μια μικρή "ανάσα".

Ανακάμπτουν από το χαμηλό επταετίας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ισχυρά στοιχεία για τις εισαγωγές εμπορευμάτων παρά την γενικότερη οικονομική αδυναμία της χώρας. Ωστόσο, η αγορά πετρελαίου γενικότερα παραμένει αδύναμη λόγω του υπερκορεσμού της παγκόσμιας αγοράς, αλλά και της απόφασης του ΟΠΕΚ να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την παραγωγή του.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,83% στα 41,07 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,56% στα 37,86 δολάρια.

Με τις τιμές του πετρελαίου τόσο χαμηλά, η Κίνα θεωρείται πιθανό να διπλασιάσει τις στρατηγικές αγορές αργού το 2016. Την ίδια ώρα, η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την παραγωγή του, δείχνει πως ο Οργανισμός ουσιαστικά εγκαταλείπει την μακροπρόθεσμη στρατηγική του για περιορισμό της παραγωγής και ενεργεί ως καρτέλ, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω πτωτικές πιέσεις στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v