Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακά κέρδη σχεδόν 5% για το φυσικό αέριο

Με διάθεση σταθεροποίησης ξεκίνησε η εβδομάδα για το ενεργειακό μπλοκ, με το φυσικό αέριο είναι το μόνο προϊόν που αποκόμισε σημαντικότατα κέρδη. Για την ακρίβεια, η σειρά Σεπτεμβρίου ’07 για το WTI αναρριχήθηκε έως το επίπεδο των $77,33/βαρέλι, κλείνοντας τελικά με οριακές ημερήσιες απώλειες στα $76,82/βαρέλι, εν αναμονή των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για της Η.Π.Α. την προσεχή Τετάρτη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με διάθεση σταθεροποίησης ξεκίνησε η εβδομάδα για το ενεργειακό μπλοκ, με το φυσικό αέριο είναι το μόνο προϊόν που αποκόμισε σημαντικότατα κέρδη.

Για την ακρίβεια, η σειρά Σεπτεμβρίου ’07 για το WTI αναρριχήθηκε έως το επίπεδο των $77,33/βαρέλι, κλείνοντας τελικά με οριακές ημερήσιες απώλειες στα $76,82/βαρέλι, εν αναμονή των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για της Η.Π.Α. την προσεχή Τετάρτη.

Σαφώς μεγαλύτερες οι απώλειες για την RBOB Gasoline, με την σειρά Σεπτ.’07 να χάνει –1,19%, κλείνοντας την ημέρα στα $205,73cents/γαλόνι, καταγράφοντας μικρή ημερήσια διακύμανση της τάξης των $4,50cents.

Όπως προαναφέρθηκε, σημαντικά ήταν τα κέρδη για το φυσικό αέριο, κλείνοντας για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση σε θετικό πρόσημο, ξεκινώντας την εβδομάδα εντυπωσιακά, με κέρδη σχεδόν πέντε ποσοστιαίων μονάδων, και την σειρά Σεπτεμβρίου ’07 να κλείνει στα $6,501/MmBtu.

Έπειτα από τρεις διαδοχικές, δραματικά πτωτικές συνεδριάσεις, τα πολύτιμα μέταλλα κατάφεραν να ξεκινήσουν την εβδομάδα σε θετικό έδαφος, υποβοηθούμενα κυρίως από την υποχώρηση του Αμερικανικού νομίσματος, και την ανάκαμψη των Αμερικάνικών χρηματιστηρίων.

Για την ακρίβεια, η σειρά Αυγούστου ’07 για τον χρυσό κατόρθωσε να κλείσει την ημέρα στα $664,10/ουγκιά, σχεδόν στο υψηλό της ημέρας; Ενώ ο άργυρος κατόρθωσε να ανακάμψει δυναμικά, πραγματοποιώντας συναλλαγές αργά την Παρασκευή σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα από τα υψηλά της συνεδρίασης, στα $12,95/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v