Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος πετρελαίου - ιστορικό ρεκόρ κασσίτερου

Η τιμή του πετρελαίου ανέκτησε την πορεία προς το ιστορικό υψηλό των 78,65 δολαρίων, με αναρρίχηση πάνω από τα 77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο κασσίτερος κινείται στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα και ο μόλυβδος συμπληρώνει αύξηση τιμής 100% από τις αρχές του έτους.

Η τιμή του πετρελαίου ανέκτησε την πορεία προς το ιστορικό υψηλό των 78,65 δολαρίων, με αναρρίχηση πάνω από τα 77 δολάρια ανά βαρέλι, εξαιτίας της απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ και τα προβλήματα από την προσφορά στην Αφρική.

Οι τιμές όλων των εμπορευμάτων καταγράφουν ανοδικές τάσεις, με τον κασσίτερο να κινείται στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα και τον μόλυβδο να συμπληρώνει αύξηση τιμής 100% από τις αρχές του έτους.

Η τιμή του Brent στο Λονδίνο ενισχύεται 62 σεντς στα 77,38 δολάρια έχοντας κερδίσει 1,23 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα αποθέματα βενζίνης ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, ενώ εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων έχει μειωθεί στο ήμισυ η παραγωγή της πετρελαιοπηγής της Total Dalia στην Αγκόλα.

Ο κασσίτερος, βασικό μέταλλο για την χρήση στην βιομηχανία ηλεκτρονικών, ανήλθε στο ρεκόρ των 15.700 δολαρίων ανά τόνο, εξαιτίας ανησυχιών για την προσφορά και εισροών κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Ο μόλυβδος ”χτύπησε” νέο ρεκόρ στο Λονδίνο και κινείται στα 3.310 δολάρια ανά τόνο, με άνοδο 3,4% στην ημέρα και 100% μέχρι στιγμής στο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v